Otázka

Čo znamenajú tieto hodnoty?

Dobry den... Co znamenaju tieto hodnoty, naozaj netreba liecit? Mocovy sediment: Erytrocity 0,7 (0,0-11,7),,, Leukocyty 6,6 (0,0-20,0),,, Valce 2.64 + (0,0-1,5),,, Kristály tripelfosfát 0.66. (0,0-6,0),,, Epitékie 43,56 + (0.0-8,8),,, Hlien.vl. 211,2 + (0,0-132),,, Baktérie 74,6 + (0,0-66,0),,,

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    5. júl 2018.

    Dobrý deň, 

     

    Je potrené to len kontrolovať a približne po mesiaci si to porovnať. Pri zhoršení parametrov to konzultujte u urológa. Dovtedy by bolo dobré, aby ste pili veľa tekutín.

     

    S pozdravom

    Dr. Podlupszki

     

     

Otázka

Chcela by som poradiť, dcéra má 17 rokov a trápia ju kožné vredy

Dobry den. Chcela by som poradit. Dcera ma 17 rokov a od minuleho roka cca september sa jej objavuju na kozi vredy. Tohto roku to je uz 4 vred. Najprv sme navsticili koznu ambulanciu kde zistili ze sa jedna o vred. Doktorka jej brala krv a s loziska nejake vzorky. Zistila ze ma zlateho stafilokoka. dcera odkedy ma tie vredy schudla,nechuti jej jedlo, je casto unavena a pobolievaju ju aj lytka. Takze sme boli na reumatologii nakolko jej z vysledkov krvi vysiel zvyseny reumatologicky faktor. Ale doktorka len urobila bezne vysetrenie a to bolo vsetko. Potom sme absolvovali krcne vysetrenie cca 3krat kde nam po poslednom vysetreni co bolo pred 3tyzdnami odporucaju vybrat mandle. Neviem ci je to dobry napad. Nakolko chcu zistit ci ten virus nie je tam. Z krvi mala aslo v norme. Teraz opät po 3 tyzdnoch ma vred. 2krat ho mala na tvari.raz na zadku a teraz na bruchu. Chcela by som vediet vase stanovisko k vybru mandli alebo ake vysetrenie by mala podstupit. Ja by som navrhovala aj hematologiu. Dakujem

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    2. júl 2018.

    Dobrý deň, 

    príznaky, ktoré popisujete sú typické. Liečba stafylokoka je komplikovaná, pretože sa tu často prejavuje rezistencia na antibiotiká, preto sa často uprednostňujú iné postupy. Liečba býva systémová, využívajú sa i lokálne antibiotiká a výplachy. Liečba trvá obvykle 7-14 dní. Mali by ste posilniť imunitu, mať veľa zdravého jedla, pohyb na čerstvom vzduchu, to všetko dokáže podporiť liečbu. Čo sa týka vybratia mandlí, tak to závisí od toho, v akom stave sú. Ak sú poškodené a neplnia už danú funkciu, tak je lepšie ich vybrať, vtedy bývajú plné hnisu, čiže je to individuálne. Zvážil by som a skúsil sa najskôr sústrediť na liečbu, ak však budú mandle robiť problémy, tak ich dajte vybrať.

     

    S pozdravom

    Dr. Darnói

Otázka

Z čoho môže byť slaná chuť v ústach?

Mozem za spytat o pomoc prosim? Uz dlhy cas citim slanost v ustach , odklial to moze pramenit? Robyli mi Krvne testy a nasli Iba kiselinu listovu mam trosku slabu , dakujem

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    27. jún 2018.

    Dobrý deň,

    slanosť v ústach je príznakom nejakých zmien, ktoré sa odohrávajú v dutine ústnej. Často sa s tým stretávame u pacientov, ktorí berú lieky a toto je vedľajším príznakom. Iná skupina ľudí trpí slanosťou v ústach pri nadmernom vylučovaní hlienov. Môže ísť o pozostatok nejakej bakteriálnej, vírusovej infekcie, prípadne infekcie, ktorá ešte stále pretrváva. Tiež sa to stáva, keď z nosohltanu ide hlien smerom k hrdlu. Teda môže to byť i dôsledok nejakej precitlivelosti, prípadne alergie. Niekedy sa ako slanosť v ústach prejavujú vedľajšie príznaky pri liečbe ako je chemoterapia a pod. 

     

    S pozdravom

    Dr. Darnói

Otázka

Čo ma čaká u urológa, ak mám silnú bolesť po močení?

Dobrý deň, už pár mesiacov mám problém s veľkou bolesťou po močení (nie počas), avšak objavuje sa to len počas menštruácie a končí pár dní po jej skončení. Neviem tú bolesť popísať, ono ma z toho bolí celá pošva a na tíšenie bolesti mi trocha pomáha tlak na pošvu. Bola som už aj u gynekologičky aj u obvodného lekára. Gynekologička mi spravila stery z pošvy aj z močových ciest, pričom obe boli negatívne. U obvodného lekára mi testovali moč, výsledok bol tak isto negatívny. Momentálne sa chystám na urológiu. Krv mi však nikde ešte nebrali a neposielali na testy, neviem či by sa z nej dalo zistiť niečo viac (myslím zápal v tele, ktorý by sa takto mohol eventuálne prejavovať). Chcela by som sa opýtať, stretli ste sa už s niečim podobným? Čo by to mohlo byť a čo ma čaká u urológa? Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    6. jún 2018.

    Dobrý deň, 

    pre správnu a presnú diagnostiku by som určite postupoval tak, že by som odobral krv. Následne vieme stanoviť, aké vyšetrenia sú potrebné i u odborných lekárov. Vyšetrenia u urológa sa nemusíte báť, ak bude potrebné, spravia sa odbery (krv, moč). Dôležitý je i rozhovor s lekárom, kde mu podrobne popíšete Vaše ťažkosti. Skúsený urológ vie stanoviť diagnózu veľmi rýchlo. V prípade potreby sa robí rtg, sono. 

     

    S pozdravom

    Dr. Darnói


Otázka

Potrebujem poradiť, zaľahlo mi pravé ucho a tiež ma bolí hrdlo na pravej strane, čo s tým?

Dobrý deň, potrebujem poradiť zaľahlo mi na pravé ucho a začalo ma bolieť hrdlo na pravej strane. Je v lekárni niečo čo to uvoľní alebo ísť k lekárovi?

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Szabados
    Pavol Szabados Jeden zo zakladateľov technológie na zmenu životného štýlu Servis tela
    26. máj 2018.

    Dobrý deň, 

    zaľahnutie ucha a zápal hrdla súvisia. Môže to byť spôsobené buď vírusmi, alebo baktériami. Postupnosť je podobná ako pri bežnom zápale hrdla. Lekár Vás vyšetrí a následne určí, či je vhodná antibiotická liečba. Mali by ste teda určite navštíviť lekára, ktorý spraví diagnostiku. Bude nutná i návšteva ORL, aby sa predišlo komplikáciám. Niekedy postačí, ak sa aplikujú lokálne antibiotiká. Zaľahnutie v uchu by sa nemalo brať na ľahkú váhu, pretože to môže viesť k rôznym komplikáciám ako je napríklad zápal stredného ucha.

     

    S pozdravom

    Szabados Pavol

Otázka

Problematický vred v análnej oblasti

Dobrý deň, syn je hospitalizovaný na kožnej klinike v ba kvôli vyrážkam na tele, alergiu lekári vylúčili, prednison nezaberá, zrejme ide o zápal a berie atb a antimykotiká. Syn má už dlhší čas neliečený vred v análnej oblasti, ktorý je opuzdrený, ako skonštatovala ošetrujúca lekárka. Môže ten vred spôsobovať zápal a ten výsev na tele, produkovať nejaké toxíny, prípadne baktérie, kvasinky do krvi? Ďakujem za odpoveď!

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožná lekárka, kozmetologička
    30. apríl 2018.

    Dobrý deň prajem,

    samozrejme tu môže byť súvislosť medzi akútnym stavom Vášho syna a dlhodobo neriešeným problémom. Lekári nasadili liečbu na akútny stav a bolo by vhodné, aby sa doriešil i vred. K tomu je však potrebné poznať celkový zdravotný stav pacienta, preto Vám nedám presnú odpoveď. Vyšetrenia preukážu, čo je príčinou stavu. 

     

    S pozdravom

    Dr. Apoštolová

Otázka

Ako si mám poradiť so streptococom?

Dobrý deň. Mám v mandliach streptococus viridans a druhý neisseria pharyngis. Nepomohli antibiotiká ani iné zatiaľ použité produkty rôzne. Viete mi poradiť ako to liečiť. Vraj musím dať vybrať mandle lebo to toxikuje aj moje orgány ako ľadviny, srdce a iné. Ďakujem za pomoc. Patrik

Odpovede
Kategórie: Vírusové a bakteriálne infekcie

Odpoveď

  1. Dr. Rónay
    Barbora Ronajová Dietologička, alternatívna medicína
    24. apríl 2018.

    Dobrý deň prajem,

    Vami spomínaný patogén Streptococcus viridans je súčasťou prirodzenej flóry ústnej dutiny a hltanu. Pokiaľ imunologická obrana organizmu funguje normálnym spôsobom, tak v priebehu pár hodín je organizmus schopný ho neutralizovať. Doporučujem Propolis, ktorý je prírodným antibiotikom. Tento prípravok je včelárskym produktom, ktorý môže byť účinný, pokiaľ nie ste alergický na účinnú látku. Ďalej doporučujem úžívanie probiotík na podporu obranyschopnosti. Probiotiká vyvinú svoje účinky v črevnom trakte a tu sa nachádza aj 80% nášho imunitného systému. Z tohto prípravku sú vhodné prípravky s počtom živých zárodkov "10'9" (desať na deviatu).
    Pokiaľ ani pomocou týchto produktov nedosiahnete zlepšenie, tak je na mieste súhlasiť s operáciou, ktorú lekár navrhol. Hnisavý zápal mandlí môže vskutku spôsobiť zápalové ochorenia iných orgánov, ktorým je lepšie predísť. Prajem pevné zdravie!

     

    S pozdravom

    Dr. Ronajová