Otázka

Je možné si natrhnúť medzirebrové svaly?

Dobry deň, je možné si natrhnuť medzirerbove svaly? Ďakujem

Odpovede
Kategórie: Fyzioterapeut, fyzioterapia

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    16. máj 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Odporučujem Vám navštíviť ortopedickú ambulanciu, kde lekár na základe získaných informácií stanoví pacientovi diagnózu.

     

    S pozdravom
    Dr.Tibor Darnói

Otázka

Trápia ma červené malé fľaky na ruke.

Dobrý deň pani doktorka, trápi má červený malé fľaky na ruke. Ten hore mám už 4 mesiace a tie 2 pribudli pred 4 týždňami. Pribudli po tom ako som dobrá antibiotiká na boreliózu. Počul som že počas boreliózy sa môžu objaviť kožné problémy rôzneho typu. Fľaky nesvrbia. Avšak nezlepšujú sa stále sú rovnaké. Bolo by lepšie ak by sa dala poslať fotografia. Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpovede
Kategórie: Kožné problémy

Odpoveď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožná lekárka, kozmetologička
    6. máj 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Kožné problémy by sa mali vyšetriť, navštívte osobne odborného kožného lekára, ktorý urýchli a spresní diagnostiku a správnu liečbu.

    S pozdravom
    Dr.Apoštolová

Otázka

Aké sú príznaky začínajúcej cukrovky?

Dobrý večer chcem sa spýtať ako sa dá predísť u detí vzniku cukrovky a aké sú príznaky začínajúcej cukrovky. Ďakujem pekne

Odpovede
Kategórie: Cukrovka

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    5. máj 2019.

    Dobrý deň prajem,

    V rámci prevencie cukrovky sa odporúča zdravý životný štýl. Detský diabetes sa prejaví známymi búrlivými príznakmi, ako je časté močenie, pocit smädu, najmä v noci, chudnutie napriek dobrej chuti do jedla, únava a slabosť, zhoršenie zraku, napr. rozmazané videnie. Ak si uvedené príznaky všimnete, navštívte pediatra. Vykoná základné vyšetrenie z moču či krvi a do 5 minút vie diagnózu. V prípade, že sa potvrdí cukrovka, odošle dieťa k špecialistovi – detskému endokrinológovi, ktorý nastaví liečbu.

    S pozdravom
    Dr. Tibor Darnói

Otázka

Dlho som ATB nebrala tak mi nemôžu uškodiť a mohli by pomôcť?

Dobrý deň pán doktor.V nedeľu som našla 2klieste, ktoré som mala asi2dni.Navstivila som lekára.Mam čakať kým sa neobjaví problém.To som aj vedela.Potom ATB liečba.Hned má zaočkoval vakcínou FSME Immun 0,5ml.To pre istotu do budúcna. Pracujem v Dolnom Rakúsku kde je vraj vysoký výskyt kliešťov.Mam z toho dosť stres. Chcem sa opýtať či si nemôžem nasadiť azytromycin ATB pre istotu hneď.Mam 60 rokov a dlho som ATB nebrala tak mi nemôžu uškodiť a mohli by pomôcť? Ďakujem.

Odpovede
Kategórie: Imunitný systém, alergia

Odpoveď

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. Jozef Fachet MD, PhD. Výskumník rakoviny, imunológ, patofyziológ
    1. máj 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Ďakujeme za poctu, že Ste sa so svojou otázkou obrátili na nás. Skôr ako Vám odpovieme, by sme Vás radi oboznámili o tom, že problém kliešťov má svojich špecialistov, ktorí disponujú veľkou praxou a odbornosťou. Jednou z takých je napr. MUDr Judita Ďurovská (http://borelioza.sk/).
    Čo sa Vami spomínaných antibiotík týka, názory odborníkov sú rozdielne. Môžu totiž prekryť typické príznaky, určením ktorých je možné začať cielenú liečbu ešte skôr, ako by sa prejavili akékoľvek následky. Hoci, našťastie, i napriek zvýšovaniu infikovanosti je zatiaľ nebezpečných iba malé percento kliešťov. 
    Skutočnosť, že Ste ATB neužívala už dlhší čas, je veľmi povzbudivá, avšak samozrejme, že ich aplikácia v prípade nutnosti nie je otázna. A to aj v tom prípade, že vieme, ich aplikácia poškodzuje aj normálne (prospešné) baktérie. Pre vyrovnanie tohto stavu odporúčame v každom prípade konzumáciu kvalitných probiotických prípravkov, ako napr. Swiss Probiotix. 
    Pre konečné rozhodnutie ohľadom liečby odporúčame v prvom rade konzultáciu s Vašim obvodným lekárom, resp. špecialistom. 
    Želáme skoré uzdravenie a pevné zdravie.
     
    Lekársky tím Dr. Facheta

Otázka

Čo by ste mi odporučili na helikobaktera a chronický zápal žalúdka?

Dobrý večer.Co by ste mi odporučili na helikobaktera a chronický zápal žalúdka? Ďakujem

Odpovede
Kategórie: Zápal čreva

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    30. apríl 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Odporučuje sa  odstrániť rizikové faktory ako dráždivú stravu, alkohol, silné lieky a zápal by mal prejsť po pár dňoch sám. V prípade chronickej gastritídy sa liečba odvíja od dôvodu vzniku zápalu v žalúdku. Keďže v prevažnej miere sa jedná o infekciu helikobakterom, tak súčasťou liečby sú lieky určené na eradikovanie tejto baktérie. Najčastejšie predpisovanou kombináciou liekov sú antibiotiká.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mojej mame diagnostikovali pred desiatimi rokmi zhubný nádor koreňa jazyka.

Dobrý deň,chcela by som Vás poprosiť o odpoveď! mojej mame diagnostikovali pred desiatimi rokmi zhubný nádor koreňa jazyka štádium 3 az4,na základe histoligie! nikdy nemala za tých desať rokov zlu krv,ani len napadnuté lymfatické uzliny,alebo metastázy! absolvovala za tých desať rokov dva cykly chemoterapie ,potom dva krát po sebe cykly rádioterapie! teraz jej uzavrelo niečo v krku dýchacie cesty,s tým že podstúpila tracheostomiu! ešte stále má dobrú krv,ani len náznak obyčajného zápalu! je to vôbec možné! ak môžete odpiste! ďakujem Vám vopred s pozdravom.

Odpovede
Kategórie: Liečba rakoviny

Odpoveď

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. Jozef Fachet MD, PhD. Výskumník rakoviny, imunológ, patofyziológ
    29. apríl 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Ďakujeme za prejavenú dôveru zaslaním otázky, žiadosti o radu.  Bez znalosti podrobností sa vieme k prípadu Vašej mamičky vyjadriť iba na základe všeobecnej mienky. Napriek dvom cyklom absolvovanej liečby možno predpokladať, že nádorový proces na nevyliečil i napriek tomu, že po dlhý čas neboli vykazované žiadne príznaky zápalového, resp. iného charakteru. Prípadné rozšírenie tohto procesu je po istú dobu bez príznakov, avšak zasiahnutím svojho okolia môže časom uzavrieť dýchacie cesty. Tento predpoklad potvrdzuje aj skutočnosť, že bola nutná tracheostómia, čo poukazuje na to, že toto uzavretie sa nestalo pri dolných dýchacích cestách.
    Vplyvom nedostatku výsledkov vyšetrení a anamnézy je vyššie uvedený popis pravdepodobný, hoci sa môže stať, že na pozadí je iný dôvod. Vaša mamička je určite v tých najlepších rukách a v čo najkratšom čase sa jej dostane náležitej vhodnej liečby.
    Prajeme je skoré uzdravenie, s úctou
    Lekársky tím Dr. Facheta 

Otázka

Podstúpila som operáciu prsníka kde mi aj po negatívnej biopsii vyoperovali zhubný nádor.

Dobrý deň pán doktor chcela by som sa opýtať na Váš odborný názor a prognózu . Podstúpila som operáciu prsníka kde mi aj po negatívnej biopsii vyoperovali zhubný nádor. Záver som HER2 Negatívna, invazívny nádor prsníka G3, bez postihnutých lymfatických uzlín, čakám ešte na jeden test z hystológie či to nieje dokonca Triple Negatív. Chcem sa úprimne opýtať koľko percentnú šancu majú pacientky na prežitie alebo liečbu tohto typu rakoviny? Teraz podstupujem chemoterapiu, zatiaľ prvý cyklus, začali mi pomaly padať vlasy a mám veľký strach čo bude ďalej a či liečba vôbec zaberie. Mám iba 33rokov a vraj nízky vek je nepriaznivým faktorom. Všade na internete čítam že doba prežívania je okolo 9-12 mesiacov... Na čo sa mám pripraviť? Ďakujem veľmi pekne za Vašu úprimnú odpoveď.

Odpovede
Kategórie: Liečba rakoviny

Odpoveď

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. Jozef Fachet MD, PhD. Výskumník rakoviny, imunológ, patofyziológ
    17. apríl 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Sme poctení, že Ste sa so svojou otázkou obrátili na nás! S Vaším dovolením, nepúšťali by sme sa do nejakej predpovede, alebo prognózy, radšej by sme Vás radi informovali o tom, že šanca na vyliečenie existuje, avšak k tomu je potrebné spoznať pozadie ochorenia, jeho súvislosti, aby sa mohla aplikovať cielená terapia. Nádorové ochorenie je zložitý problém, vývoj procesov ovplyvňuje mnoho vonkajších a vnútorných faktorov. Pre riešenie takého problému nepostačuje iba nejaký konkrétny liek, či liečivá rastlina. Šancu na vyliečenie môže zabezpečiť najmä systematická, komplexná holistická terapia, ktorá spája klasickú a komplementárnu medicínu, zahŕňa v sebe výživu, liečivé rastliny, pohyb, prehodnotenie životného štýlu a duševné cvičenia (samozrejme s ohľadom na vek a fyzický stav). Pretože duchovné faktory zákonite ovplyvňujú procesy fyzického tela. Aby sa pacient z týchto porúch mohol vyliečiť, bolo by dôležité, aby Ste si vedeli prinavrátiť rovnováhu organizmu, k čomu Vám môže poskytnúť pomoc vyššie uvedená holistická terapia, týkajúca sa Vášho životného štýlu, zahrnutá do systému. Pokiaľ by Ste bola v tomto smere otvorená a pripravená konať v záujme liečby, poprosíme Vás o uvedenie e-mailovej adresy, aby sme Vás v súkromnom liste informovali o ďalších možnostiach.

    Prajeme Vám skoré uzdravenie a pokoj.

    S úctou tím Dr. Facheta.

Otázka

Mám problémy s plynatosťou, nafukuje ma celý deň aj keď nič nejem a nepijem.

Zdravím vás pan doktor.Mám problémy s plynatosťou,nafukuje ma celý deň aj ked nic nejem a nepijem.Absolvovala som kolonoskopiu kde dr povedal ze je vsetko ok len v sigme bol sťažený priechod ale ze creva su zdravé.Dal mi meteospazmyl a linex forte no po mesiaci ziadna zmena.Z gyn.hladiska su vysetrenia v poriadku.Uz mam z toho psych.stavy lebo mi to bráni chodiť do spolocnosti medzi ludi.Hlavne ked idem niekam na navstevu..lebo mi v crevach az praská a citim sa neprijemne.Dakujem za odpoved

Odpovede
Kategórie: Nadúvanie

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    11. apríl 2019.

    Dobrý deň prajem,

    Podľa všetkého budete mať IBS. Skúste ešte mebeverin kapsule a je mimoriadne dôležité obnoviť črevnú flóru, v čom pomáhajú pre- a probiotiká. Zlepšujú účinnosť trávenia, pomáhajú udržiavať zdravie tráviaceho systému a fungovanie imunitného systému, pretože v prípade ich nedostatočného fungovania sa organizmus stáva bezbranným voči škodlivým látkam.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Každý večer mi nafúknu črevá a neidú mi vetry von, viete mi poradit čo robiť?

Dobry vecer, prosim vas viete mi poradit? Uzivala som 5 druhou antibiotik kvoli ureaplazme v mechuri.Po antibiotikach mi zacali problemy bolestou zaludka a neskor sa pridali aj creva, vytok s posvy. Uzivam helicit 2 mesiac zaludok ma pri uzivani az tak nepobolieva ale ked ho neuzivam ano, uzivala som aj probiotika pri antibiotikach ale len kratkodobo. Moj problem je aj taky hlavne co ma trapi a uz som zufala, kazdy vecer mi nafuknu creva a nejdu mi vetry von, hucia mi ako keby tam pukalo citim tie vetry zastavene a krce a niekedy aj pichanie v pravom boku pod rebrom, som s toho zufala :( na gastro nechcem ist mam starsny strach. Viete mi poradit co robit? Dakujem

Odpovede
Kategórie: Nadúvanie

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    19. september 2018.
    Aspoň 1mesiac musíte užívať probiotikum ráno, asi 1 hodinu po jedle, a večer pred spanin, keď už nič nebudete jesť. Nato ešte ďalší mesiac večer treba brať 1 tabletku.Váš stav by sa mal následne zlepšiť. Bude to dlho trvať, ale antibiotiká vedia narobiť šarapatu. 

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Chcela by som sa informovať či aj na moje problémy je vhodná Vaša detoxikačná kúra.

Dobry den, chcela by som sa informovat ci aj na moje problemy je vhodna vasa detoxikacna kura,,, mam velmi vyrazkovu plet poslednu dobu, nemam pravidelnu stolicu, mam zvysene teploty 37,1 i napriek dobrym krvnym testom, msm bolesti zaludka i napriek dobreho gastroskopickeho vysetrenia , velmi mi skvrka v crevach, boli ma chrbtica, a napravo v podbruchu, citim ze ma bolia creva,citim sa unavena a trpim depresiami,,,,chcem sa opytat ake pripravky a v akej cene by som si mala objednat , aby moje problemy presli? ? Vopred dakujem za odpoved S pozdravom

Odpovede
Kategórie: Detoxikácia

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    20. júl 2015.
    Vážená pani,
     

    Aj na Vaše problémy sa odporúča detoxikácia organizmu Clean Inside. Ja osobne, ako aj moji klienti máme dobré skúsenosti s programom Clean Inside, najvhodnejšie je, pokiaľ sa absolvuje minimálne dvojmesačná kúra.
    Je overené, že po detoxikácii sa človek cíti dokonale uvoľnený a plný sily. Únava sa niekedy dá odstrániť aj účinnou detoxikáciou, nie je potrebné žiadne špeciálne liečenie. Na stránke je možné dozvedieť sa viac.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki


Otázka

Mám problém s trávením

Dobry den, uz 1,5 roka, mam problemi s "travenim". Ked to zacalo, prvy mesiac som mala stale iba hnacky (strata hmotnosti 10 kg), postupne prechadzala na zapchu, ktora pretrvava dodnes. Mavam bolesti pri vyprazdnovani, pod pravym rebrom. Velmi ma nafukuje, mala som troska zvysene vysledky pankreasu, USG brucha je ok akurat mensi polyp na zlcniku ale nezvacsuje sa. Stolica velmi tmava, kedze zvladam tak max. 1x za tyzden, ak sa podari. Casto objavujem hlieny. Plyny odchadzaju velmi tazko. Casto krat mam velmi silne bolestive krce. Gastrofibroskopia mi bola robena tento tyzden a cakam na vysledky. Posledny polrok ma zacali pobolievat klby, na jednej ruke zial uz mam niekedy problem cokolvek zdvihnut. Obcas sa u mna objavi zimnica, zvracanie a v tychto horucavach sa mi zacali opat objavovat aj krce a trpnutie ruk. Stravujem sa lahko, ziadne mastne ani vyprazane jedla, cez den pijem vodu, popripade bylinkove caje. 1x za den (cez vikendy vobec kavu nepijem a mam rovnake problemy), si zvyknem dat kavu ale po nej je to este horsie. Pecivo som vylucila z neho mi byvalo tiez velmi zle.

Odpovede
Kategórie:

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    20. júl 2015.

    Dobrý deň!

    Vy by ste potrebovali celkové vyšetrenie. (odbery krvi, reumatologické vyšetrenie, vyšetriť stolicu  atd.
    Prvým krokom pri zlepšení tráviacich ťažkostí je dôkladná očista hrubého čreva, aby sa Vám obnovila správna funkcia čriev, čo by som Vám ešte doporučil.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Prekonala som akútny zápal diverkulitídy, môžem používať prípravky na prečistenie čriev Clean Inside?

Dobrý deň,

 

volám sa Mária a mám 62 rokov. Minulý rok v septembri som prekonala akútny zápal diverkulitídy. Vzhľadom na rozsiahly zápal pobrušnice operácia skončila dočasnou stómiou. Táto bola odstránená pri druhej operácii v marci tohto roku. Po prepustení z nemocnice mi bol doporučená diéta,/bezzvyšková/ v rámci ktorej by som mala z jedálnička vylúčiť takmer všetky druhy zeleniny a ovocia. Ohľadne stravovania pri mojom ochorení som zháňala informácie aj prostredníctvom internetu, kde sú informácie buď strohé, alebo odlišné. Preto sa obraciam na Vás, pán doktor, s prosbou o poskytnutie pár užitočných rád ako sa& nbsp; stravovať vzhľadom na môj zdravotný stav, prípadne, čo z jedálneho lístka vylúčiť a v súvislosti s tým by som chcela opýtať, či je možné aj v mojom prípade používať prípravky na prečistenie čriev Clean Inside.Moja ďališa liečba./bola doporučená kolonoskopia cca polroka po zrušeni stomie./

 

Ďakujem s pozdravom

Odpovede
Kategórie: Divertikulitída

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    20. júl 2015.

    V každom prípade by ste mali obmedziť jedlá obsahujúce malé jadierka (mak, orechy, sezamové jadierka, jahody, kivi...) a zvýšiť príjem tekutín a vlákniny, aby ste sa zbavili prípadných usadenín a divertikulov. Prípravok na prečistenie Clean Inside možno aplikovať len vtedy, keď divertikuly nemáte zapálené. Vláknina Clean Inside sa odporúča, keďže znižuje vznik črevných výdutín a predchádza zápalu čreva.

    S pozdravom   Dr.Podlupszki

     

     

     

Otázka

Chcela by som sa od Vás poradiť ako postupovať pri zápche

Dobrý deň.Chcela by som sa od Vás poradiť ako postupovať pri zápche ,ktorou trpím už viac  ako rok, neviem si uz rady ako dalej. Som vegetariánka čiže nejem maso ani ryby, prímam dostatok vlákniny (aj v potraninach aj z kúpenej konopnej vlákniny ci pomletých ľanových semien,či sušených sliviek),snažím sa obmädzovať živočíšne potraviny-mliečne výrobky,pijem dostatok vody(no pravdu povediac si myslím ,že to môže byť tým ,pretože odkedy som na internáte mávam zápchu- podľa mna je tam strasne tvrdá-chlorova -nečistá voda,),športujem už roky čiže pohybu mám dostatok. Neviem si už rady. Prednedávnom som bola aj u doktorov no tí mi poradili klystír- odvtedy si ho davám asi tak 2x za tyzden no celkovo vylucujem asi len 3x. Sami mi odporučali vela vlakniny,ovsene vlocky, sušené ovocie,vela ovocia a zeleniny a vela vody a pohybu,no kedže som športovkyna všetko to robím ,tak už si enviem pomocť.Snažím sa vyhýbať stresu no poslednú dobu ho bolo veľa ale už nie a ani to nepomáha.

Ďakujem za vašu radu ,s pozdravom

Odpovede
Kategórie: Zápcha

Odpoveď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterológ
    20. júl 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Aspoň raz ročne absolvovaná očistná kúra môže poskytnúť účinné riešenie toho, aby sa upchatie našich čriev spôsobené nahromadenými toxínmi a zápcha vzniknutá v dôsledku stravy chudobnej na vlákniny dali odstrániť. Vláknina Clean Inside sa postará o to, aby sa obnovila zdravá peristaltika čriev a aby vyprázdňovanie stolice prebiehalo normálne. Odporúčam.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Kúra Clean Inside je vhodná pri psoriáze na dlaniach ?

Zaujímam sa o kúru Clean inside. Je vhodná pri psoriáze na dlaniach?

Odpovede
Kategórie: Kožné problémy

Odpoveď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožná lekárka, kozmetologička
    2. október 2016.
    Dobrý deň prajem,
     
    Pri psoriáze je vhodná aj detoxikačná kúra. Nevylieči ju, ale sa  odstránia z tela nepotrebné látky - toxíny, ktoré sa nám ukladajú medzi jednotlivé bunky alebo aj do nich, a tam nielen že zavadzajú, ale aj poškodzujú naše tkanivá.
     

    S pozdravom
    Dr.Apoštolová

Otázka

Dá sa používať Parasic junior aj ako prevencia

dobry den, zaujimalo by ma, ci sa produkt parasic junior da pouzivat aj ako prevencia proti parazitom alebo sa pouziva az po prepuknuti ochorenia dakujem s pozdravom michaela

Odpovede
Kategórie: Parazity

Odpoveď

  1. Dr. Rónay
    Barbora Ronajová Dietologička, alternatívna medicína
    11. marec 2018.

    Dobrý deň prajem,

    Parasic Junior viete používať aj ako prevenciu a samozrejme aj vtedy, keď už sú parazity prítomné v organizme. Je vhodný pre deti od 4 rokov, dávkovanie dodržiavajte podľa pokynov. 

     

    S pozdravom

    Dr. Ronajová

     


Otázka

Starostlivosť o pleť

Dobrý deň Zaujimalo by ma aky je vas odborny nazor na mezoterapiu dermavalcekom/dermarollerom A vsetky prodrobnosti .... Za odpoveď vopred ďakujem

Odpovede
Kategórie: Kožné problémy

Odpoveď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožná lekárka, kozmetologička
    17. marec 2018.

    Dobrý deň prajem, 

    používanie valčeka je veľmi individuálne, závisí to od typu Vašej pokožky a tiež jej celkového stavu. Uprednostňujem však starostlivosť, ktorá nie je invazívna. Dôležité je používať kvalitné produkty, ktoré sú na prírodnom základe a vedia pokožku vyživiť a prípadne pomôcť s nedostatkami. 

     

    S pozdravom 

    Dr. Apoštolová

Otázka

Môže mať kombinácia liekov negatívne účinky na moju dcéru?

Dobrý deň, prosím vás o radu. Dcérka 15 kg, užívala Fenistil (13 kvapiek na noc) a potom jej p. doktorka predpísala 2.5 ml sirupu Aerius. Ja som jej však večer omylom dala oboje. Môže to mať nejaké negatívne účinky? Ďakujem velmi pekne za odpoveď.

Odpovede
Kategórie: Imunitný systém, alergia

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    26. jún 2018.

    Dobrý deň,

    vo všeobecnosti by to nemal byť problém, oba lieky majú tlmiace účinky, tak dieťa bude pravdepodobne ospalé, ak by sa Vám niečo nezdalo, tak radšej zájdite k lekárovi. Dajte mu piť viacej tekutín a dohliadnite na to, aby bolo pod dohľadom. Nenechávajte ho samé. 

     

    S pozdravom

    Dr. Darnói

Otázka

Chcela by som, aby ste napísali pravdepodobnosť jedného, alebo druhého!

Vážený pán doktor! Dnes som dostala správu, že môj 64 ročný brat je veľmi chorý. Bolela ho ľavá strana, nič mu nezostalo v žalúdku, ani voda, ani jedlo. Buď zvracia, alebo má hnačku. V posledných 2 mesiacoch schudol 8-10 kg. Už 3 dni v sebe udrží denne 2 dávky kojeneckej výživy. Na piatok má termín na kompletné vyšetrenie čriev v anestéze. Jeho ošetrujúci lekár má podozrenie, že je to RAKOVINA. Chcela by som vedieť, či môže byť za týmito príznakmi aj niečo iné! Jemu povedali, že v črevách má nejaký silný zápal, ale jej dcére povedali aj druhú verziu, rakovinu. Chcela by som, aby ste napísali pravdepodobnosť jedného alebo druhého! Vďaka a príjemný zbytok dňa! Zuzana

Odpovede
Kategórie: Liečba rakoviny

Odpoveď

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr. Tibor Darnói Nezávislý lekár
    10. apríl 2018.

    Dobrý deň prajem!

    Ďakujem za Váš záujem! Popis sa viac hodí k takému problému, ktorý naznačuje nejaký blok v črevnom trakte. Pri zápaloch to nie je typické. Schudnutie 8-10 kg za krátku dobu, žiaľ, naozaj môže naznačovať možnosť rakoviny.

    Po vyšetrení Vás prosíme, aby ste sa ozvali, môžeme pomôcť s prispôsobenými, systematickými, holistickými zmenami v životnom štýle a doplnkovými terapiami!

    S pozdravom

    Dr. Tibor Darnói

Ďakovný list

Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď. Takúto presnú diagnózu mi ešte nikto nestanovil a to som za 24 rokov navštívila už viacero lekárov. Doteraz som si to ani sama nepriznala, hoci som to niekde hlboko v duši vždy cítila.

Prosím odovzdajte moje poďakovanie.

Prosím odovzdajte moje poďakovanie.
S úctou Horváthová